woensdag 23 november 2016

Koolvis met Parmezaanse korst

Dit is een recept om een simpel visje aan te kleden met een smakelijk korstje. Dit recept is voor 3 personen, maar het is niet zo veel per persoon. Dat kwam in ons geval omdat we er visrisotto bij aten. Je zou dit recept dus ook kunnen aanhouden voor 2 personen.

Nodig:
3x 100 gram koolvis
Viskruiden
Limoensap
25 gram broodkruim
15 gram Parmezaanse kaas
1 eetlepel bruschetta kruiden
3 eetlepels olijfolie
1 eetlepel zongedroogde tomaat
1 romatomaat
Peper en zout

Warm de oven voor op 200 graden. Laat de vis ontdooien. Dat hoeft natuurlijk niet als je verse koolvis gebruikt. Wrijf de viskruiden erin en besprenkel met wat limoensap (citroensap mag ook). Leg de vis in een ingevette ovenschaal. In een kommetje maak je je restant brood in kleine stukjes. De bruschetta kruiden en Parmezaanse kaas meng je erdoor. Nu schep je de olijfolie door het mengsel. Snij de tomaat in stukjes. Verdeel de tomaat en zongedroogde tomaat tussen de vis. Met een lepel schep je het broodkruim mengsel over de vis. Strooi er nog wat peper en zout over. Het gaat 15 tot 20 minuten in de oven.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten