zondag 13 november 2016

Maaltijdsalade met couscous

Dit is een heerlijke smaakvolle maaltijdsalade. Natuurlijk is zo'n kant en klare maaltijdsalade best handig op zijn tijd. Maar toch vind ik zo'n vers gemaakte salade wel heel fijn.

Nodig:
125 gram bladspinazie
Halve paprika (geroosterd)
Beetje olijfolie en kruiden
100 gram kipfilet
Wat vloeibare boter
Kipkruiden
1 theelepel ketjap
1 gekookt ei
1 romatomaat
50 gram couscous
Halve tablet kipbouillon
100 ml heet water
1 avocado
1 eetlepel sesamzaadjes

Voor de dressing:
1 eetlepel honing
2 eetlepels crema balsamico
1 teen knoflook
1 eetlepel olijfolie

Rooster de schoongemaakte halve paprika in de oven op 200 graden. Leg met de bolle kant naar boven op een ovenschaal. Bestrijk eerst met een beetje olijfolie en doe er kruiden naar smaak op. Het is handig om gelijk meer paprika te roosteren, kun je handig gebruiken in andere salades of lekker op je boterham met kaas als extraatje. Na een half uurtje oventijd, haal je het schilletje eraf en heb je heerlijk geroosterde paprika om in stukjes door deze salade te doen. De spinazie was bij mij al gewassen, dus haalde ik alleen de langere steeltjes eraf. Knip of snij de kipfilet in kleine stukjes. Bestrooi met wat kipkruiden en bak in een koekenpannetje gaar. Doe hierbij de theelepel ketjap. Laat de kipstukjes afkoelen. Doe de couscous in een kom waarbij je de kippenbouillon doet en het hete water. Laat 5 minuten staan, hierna is je couscous klaar. Je hoeft het alleen nog even om te roeren. Kook het ei. Schil en snij in stukjes als het is afgekoeld. Was en snij de tomaat in stukjes. Schil de avocado en snij in stukjes. Doe nu alle ingrediënten in een grote schaal. Schep door elkaar met je slabestek. Strooi de sesamzaadjes erover. Pers de knoflook in een bakje. Doe hierbij de olijfolie, honing en balsamico azijn. Goed roeren en klaar is het alweer.
Ik heb echt een ongelofelijk lekkere crema balsamico met vijgen en dadels die ik hier in Stadsbruncherie de Groen in Zevenaar koop. Nog betaalbaar ook en dat is zeker niet overal zo als je eens rondkijkt voor azijn of olijfolie...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten