zondag 18 december 2016

Gevulde aardappel met broccoli en kip kebab


Nodig:
4 grote aardappels (150 gram per stuk)
2 eetlepels olijfolie
2 tenen knoflook
Peper, zeezout en paprikapoeder
150 gram broccoli
100 gram kip kebab
1 eetlepel olijfolie
1 eetlepel woksaus knoflook koriander
3 eetlepels kookroom
50 gram geraspte kaas

Eerst de aardappels goed wassen en schoonmaken met een borsteltje want je gaat ze met schil in de oven doen. Warm de oven voor op 200 graden. Na het wassen afdrogen. In een bakje pers je 1 teen knoflook en voeg je de olijfolie toe, samen met peper, zeezout en paprikapoeder. Mengen en hiermee de aardappels bestrijken ( met een kwastje dus). Doe elke aardappel in een eigen stuk aluminiumfolie en wikkel goed dicht. De aardappels gaan nu 50 minuten in de oven. Ondertussen kook je de broccoli, die je eerst in kleine stukjes maakt. Ik gebruikte diepvries, dus dat ging helemaal snel. Niet te lang koken want het gaat nog de oven in als onderdeel van de vulling. Na de baktijd van de aardappels de oven aan laten staan en de aardappels eruit halen. Voorzichtig het folie open maken en de aardappels door snijden in lengte. Met een lepeltje uithollen. 2/3 van de vulling gebruik je weer dus verkruimel dit in een bakje. In een koekenpan bak je de kip kebab in de olijfolie. Pers hierbij de 2e knoflookteen. Snij de kebab in kleine stukjes en doe dit samen met de broccoli door de aardappelkruim. De woksaus en de kookroom erdoor. Breng op smaak met de kruiden. Doe de vulling in de aardappels en strooi de geraspte kaas erover. In een ingevette ovenschaal doen en nog 20 minuten laten garen in de oven.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten