woensdag 4 januari 2017

Wraps uit de oven


Dit is een maaltijd die je best vlot in elkaar kunt flansen. Daar hou ik van, vooral als je ook nog gewoon gewerkt hebt of tien miljoen andere dingen hebt gedaan op je dag. Want lekker hoeft echt niet noodzakelijk super ingewikkeld te zijn. Gelukkig maar!

Nodig:
Vloeibare boter
6 XL tortilla wraps
400 gram Mexicaanse roerbakmix
450 gram rundergehakt
2 tenen knoflook
1 eetlepel gehaktkruiden
2 theelepels Mexicaanse kruiden
1 blik blokjes tomaten
Peper, zout, sweet chili
Half potje taco saus
100 gram geraspte mozzarella kaas
50 gram geraspte kaas

Vet een ruime ovenschaal in met wat vloeibare boter. In een wokpan of een grote koekenpan doe je ook wat vloeibare boter. Rul hierin het gehakt gaar. Strooi de gehaktkruiden erover en pers de knoflook erbij. De groentemix gaat erin. Voeg de Mexicaanse kruiden toe. Doe 2 eetlepels van de taco saus bij het gehaktmengsel en de helft van de tomatenblokjes. Roer nog kort door en dan mag het vuur uit. De oven verwarm je op 175 graden voor. In de ovenschaal gaat de andere helft van de tomatenblokjes. Spreid uit met een spatel en strooi er wat peper, zout en sweet chili over. Leg de wrap op een snijplank. Doe 1/6 deel van het gehaktmengsel in de wrap en rol goed op. Leg zo alle gevulde wraps naast elkaar op het tomatenbedje. Verdeel hierover het halve potje tacosaus. Strooi dan rijkelijk met de geraspte Mozzarella en gewone kaas. Na 20 minuten in de oven is je maaltje klaar.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten