In deze blog laat ik zien hoe ik lekker eten maak. De recepten zijn meestal niet te moeilijk en de ingrediënten zijn gewoon in een supermarkt te koop. Koken en bakken moet vooral leuk zijn, vind ik. En het eindresultaat natuurlijk lekker!
dinsdag 29 september 2015
Bosvruchtenijs
Op mijn blog kun je al heel wat soorten ijs vinden. Het opleuken van vanille ijs is toch een soort sport geworden. Eerst begon ik alleen met het fijnmaken van fruit door het ijs, maar door het inkoken krijg je een veel mooiere smaak van het fruit door het ijs heen. Vandaag waren de bosvruchten aan de beurt. Een paar laatste frambozen uit de moestuin en een restantje diepvries bosvruchten. In een steelpannetje zachtjes koken, de honing erbij en roeren. Als het na een paar minuten wat dikker wordt en het fruit zacht is, mag je het zeven. Zo krijg je geen pitjes in je ijs. Saus af laten koelen. Het vanille ijs losprakken met een vork. De helft van de saus door het ijs roeren. De andere helft over het ijs verspreiden. In de vriezer doen. Klaar! :-)
Labels:
bosvruchten,
honing,
ijs zonder ijsmachine,
toetje,
vanille ijs
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten