maandag 28 september 2015

Sinaasappelijs


Dit recept is voor 1 liter ijs want het is zo lekker, je hebt aan een halve liter echt niet genoeg hoor! 1 sinaasappel moet je schoonboenen met een borsteltje want daar wil je het sinaasappelrasp van hebben. Voor je gaat raspen eerst goed droogdeppen met een stukje keukenrol. Met de fijne kant van de rasp je best doen, pas op dat je niet te enthousiast door raspt, het wit smaakt niet lekker. Alle drie de sinaasappels persen. Het sap in een steelpan doen. De suiker erbij en zachtjes laten inkoken. In mijn geval had ik behoorlijk wat sap (dat verschilt toch nog al eens per perssinaasappel). Daarom heb ik er na een tijdje pruttelen voor gekozen om wat Taartina te gebruiken. Dat zijn van die kleine zakjes van dr.Oetker (ik heb ze nog niet van een goedkoper merk gezien) die bedoeld zijn om taartgelei mee te maken. Doe de helft van het zakje in een bakje, pak een paar eetlepels van je sinaasappelsap en roer het goed door. Je kunt hier dan steeds een eetlepel van bij je sinaasappelsap doen. Je kunt stoppen als het stevig genoeg gaat voelen. Misschien is het bij jou helemaal niet nodig en is het al voldoende ingekookt zonder Taartina. Mooi toch? De sinaasappelsaus af laten koelen. In totaal wordt het ongeveer 5 tot 6 eetlepels saus. In een beslagkom je ijs wat losprakken met een vork. Meng 3 tot 4 eetlepels saus door het ijs heen. Doe het ijs terug in de ijsbak. Verspreid dan de overgebleven saus erover. Met een lepel een beetje erin draaien. Wachten tot het stevig genoeg is om een bolletje ijs te kunnen scheppen. Genieten!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten