In deze blog laat ik zien hoe ik lekker eten maak. De recepten zijn meestal niet te moeilijk en de ingrediënten zijn gewoon in een supermarkt te koop. Koken en bakken moet vooral leuk zijn, vind ik. En het eindresultaat natuurlijk lekker!
donderdag 17 september 2015
Traditionele driekleurenpudding
In mijn jeugd toverde mijn moeder bij verjaardagen en feestdagen deze driekleurenpudding tevoorschijn. De avond ervoor begonnen de voorbereidingen al. Mijn moeder hield trouwens niet echt van eten koken, maar ze kon het prima en deed het ook braaf alle avonden. Af en toe maak ik deze driekleurenpudding bij bijzondere gelegenheden. Om de traditie in ere te houden. Ze zou zich geheid trots gevoeld hebben dat haar recept nog eens gedeeld zou worden met anderen op een blog. Allereerst maar eens een fotootje voor de eregalerij.
Welke spulletjes heb je nodig? Allereerst: een beetje liefde, 1,5 liter melk, een bekertje slagroom, een grote cake, dr. Oetker kookpudding in de smaken vanille, framboos en chocolade, decoratie als jam en vlokken.
Je hebt een grote schaal nodig waar de pudding in past. Deze mag niet te recht naar boven lopen anders loopt het mis als je de driekleurenpudding moet gaan ' storten'. De schaal moet dus wijd uitlopen. Spiek anders eventjes op de foto. Mocht je twijfelen over de grootte, test dan of er anderhalve liter water in past. Dat moet makkelijk passen want de cake moet er ook nog bij...Na het zorgvuldig uitzoeken van je schaal, bekleed je deze met plastic keukenfolie. Snij de cake in plakjes en ga heerlijk passen en meten want je mag de hele schaal bekleden met plakken cake. Het moet goed aansluiten. Hierna komt het pudding koken. Te beginnen met de ' gele', de vanille dus. Volg de instructie op het pakje. Als je van tevoren eerst even je steelpan afspoelt en niet afdroogt, is er minder kans op aankoeken. Je moet dus zeker een dag voordat je je feestdag hebt beginnen, want elke laag pudding moet eerst helemaal afkoelen en dat duurt een tijdje. Als je de eerste pudding hebt gekookt, kun je deze dus in de schaal gieten. Normaal kun je suiker strooien tegen velvorming, maar dat moet je nu niet doen want het moet een stevige bodem worden voor je volgende laag pudding. De tweede laag is dus frambozen, de derde en laatste laag is chocolade.
Als alles is afgekoeld, kan de driekleurenpudding in de koelkast. Kort voor je de driekleurenpudding gaat serveren, moet je op een groot bord de pudding storten. Door de folie komt het gemakkelijk uit de schaal, maar doe het toch voorzichtig anders is alle moeite vergeefs. O ja, de folie mag er natuurlijk af, anders gaat het heel vreemd smaken. Klop de slagroom stijf met wat suiker en bestrijk je mooie cakebol. Dat gaat handig met een plastic spatel. Decorereren doe ik volgens traditie met aardbeienjam en vlokken. Dat kun je natuurlijk geraffineerder doen, maar voor mij is dit nu eenmaal ONZE driekleurenpudding.
Volgens mijn vader is de driekleurenpudding vooral zeer smakelijk als je een groot stuk besprenkelt met een dopje rum. Uiteraard mag een toef extra slagroom niet ontbreken, dus misschien een bekertje extra in huis halen....Geniet ervan, vooral als je gezellig met elkaar mag samenzijn. Met als bonus dit heerlijke dessert!
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten