woensdag 14 oktober 2015

Kokosmakronen

Deze kokosmakronen zijn een beetje anders dan normaal. Er zit weinig suiker in omdat het grootste deel is vervangen door honing. Je hebt 2 eieren nodig of beter gezegd de helft ervan. De eieren moeten dus gescheiden worden want je gebruikt de eiwitten. Met de eidooiers doe je verder niets in dit recept. Wil je ze niet weggooien, dan kun je overwegen om nog een ander koekje te bakken waarbij je juist alleen eidooier gebruikt. Wat ik zelf wel eens doe, is de eidooier met wat melk en kruiden loskloppen en je kunt er dan omelet reepjes van maken om door je sla te doen. Niet verkeerd toch? Terug naar het recept. De oven voorverwarmen op 160 graden. In een hoge mengkom de eiwitten doen. Hier mag de vanillesuiker en de honing bij. Met de mixer dit eiwitmengsel stijf kloppen. Als dat gelukt is, dan de kokos erdoor roeren. Op de bakplaat bakpapier leggen en 10 hoopjes maken. Dat kun je met je handen doen of met een lepel. Maar het mengsel niet te stevig gaan kneden want kokosmakronen moeten een beetje luchtig zijn. Ze gaan ongeveer 20 minuten in de oven. Laten afkoelen. Ik had op internet een makkelijk trucje gelezen om chocoladestreepjes over een koekje te maken als je daarvoor niet allerlei spuitzakken hebt en dergelijke....dus uiteraard meteen geprobeerd! Je hebt een plastic zakje nodig. Daar doe je het beetje chocolade in. Doe het zakje dicht en hang het in een beker met heet water. de chocolade gaat smelten. Als dat volledig is gebeurd, knip je een hoekje af. Door een heen en weer beweging te maken over de koekjes, krijg je de streepjes. Het ziet er speels uit!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten