Voor dit heerlijk eenvoudige recept heb je ongezouten cashewnoten nodig. Plus wat kruiden waarvan je de meest misschien al in huis hebt. Okay en een ei. Dat dan weer wel...
De oven voorverwarmen op 160 graden. Eerst moet je eiwit van het eigeel scheiden. Het eigeel gebruik je verder niet. Het eiwit stijfkloppen met een mixer. Over twee bakjes verdelen. In het ene bakje de geperste knoflook toevoegen samen met de kerrie, zeezout en rozemarijn. Roeren en de cashewnoten erbij doen en goed door elkaar husselen. Als je nog wat teveel mengsel overhoudt ten opzichte van de noten, voeg dan gewoon wat extra noten toe. Want niet elk ei heeft precies evenveel eiwit...Het zaakje uitspreiden op een bakpapier.
Nu ga je het andere smaakje maken. Bij het eiwit dus de paprikapoeder, sweet chili en provencaalse kruiden doen en roeren maar. Cashewnoten erbij, husselen. Noten extra erbij ( als je teveel eiwit overhoudt). Ook op het bakpapier.
Samen in de oven doen. Na een minuut of 10 even wat losmaken, bijvoorbeeld met een vork. Soms gaat het wat vastzitten al is dat erger met de zoete varianten. Als het lukt, kun je ze meteen wat omdraaien. Ik heb mijn cashewnoten eruit gehaald met ongeveer 16 minuten maar kijk gewoon hoe het bij jou gaat. Het kan toch per oven wat verschillen. Toen ik rondkeek voor het zelf roosteren van noten werd vaak een oventijd van 20 minuten genoemd. De noten zijn warm erg lekker. Maar afgekoeld kan ook goed!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten