In deze blog laat ik zien hoe ik lekker eten maak. De recepten zijn meestal niet te moeilijk en de ingrediënten zijn gewoon in een supermarkt te koop. Koken en bakken moet vooral leuk zijn, vind ik. En het eindresultaat natuurlijk lekker!
zaterdag 17 oktober 2015
Oreo bonbons
Het leuke van deze bonbons is dat kinderen deze smaak met Oreo lekker vinden, daarom wel zo leuk om samen met je kinderen te maken!
Om bonbons te maken gebruik ik een bakvorm voor kleine cupcakes met daarin de kleine papieren vormpjes (zie foto). Als jij wel iets speciaals hebt om bonbons in te maken, helemaal prima natuurlijk. Ik zet deze bakvorm met papiertjes meteen al een tijdje in de vriezer. Zo wordt het goed koud wat erg handig is als je het kuipje van de bonbon gaat maken. Van de melkchocolade (voel je vrij om te kiezen voor puur of wit als je dat lekkerder vindt!) laat je 60 gram smelten in een bakje in de magnetron. Ik check elke 30 seconde hoe het ervoor staat en probeer te roeren. Als alles gesmolten is, niet langer dan noodzakelijk verwarmen. Met een kwastje ga je alle papieren vormpjes insmeren met chocolade. De bodem en de zijkanten. Niet te dun anders loop je veel kans op gaatjes in je bonbon. Ik denk dat je ongeveer 15 stuks kunt maken met deze hoeveelheid. Het geheel mag weer terug in de vriezer.
Voor de vulling moet je de poedersuiker bij de roomkaas zeven en door elkaar mixen. De Oreo koekjes fijnmaken met de bolle kant van de lepel. Als je dit doet op een stuk bakpapier, kun je alles er afschrapen als het fijn is. Dat klinkt misschien onsmakelijk maar de vulling van het koekje is wat plakkerig en anders blijft het op een snijplank achter en komt het niet in je bonbonnetje. Zonde! De verkruimelde koekjes door de roomkaas doen. De witte chocolade smelten en erdoorheen roeren. Als het mengsel wat aan de zachte kant is, eerst een tijdje in de koelkast zetten. Als het koel genoeg is, pak je de bonbonkuipjes erbij. In elk kuipje wat van de vulling doen. Niet te vol stoppen, je moet de bovenste rand overhouden om je chocoladedeksel te kunnen maken. De melkchocolade die over is smelten en met een kwastje de 'dekseltjes' maken op de bonbons. Opnieuw in de vriezer zetten tot het goed gestold is en de chocolade dus stevig aanvoelt. Pas dan komt er een priegelwerkje: de papieren vormpjes er voorzichtig afpulken...Als je mazzel hebt, sneuvelt er 1 bonbon. Die moet je voorproeven. It's a tough job, but somebody's got to do it! ;-)
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten