

Nu kun je aan de slag met je bladerdeegbakjes. Je hebt drie plakjes nodig, laat ze ontdooien. Snij ze in 4 vierkantjes. Om de bakjes te maken gebruik je een muffinbakvorm. Vet deze in. Doe in elk bakje een stukje bladerdeeg. De stukjes steken een beetje uit. Die bestrijk je met losgeklopt eigeel of melk kan ook. Strooi dan wat kristalsuiker op het bladerdeeg. In het holletje leg je een stukje bakpapier, want daar gaat een beetje ongekookte rijst in. Dat is bedoeld om blind te bakken. Je wilt niet dat het bladerdeeg omhoog komt in het midden, daarom bak je het met een vulling erin. De oven moet je voorverwarmen op 200 graden. De bladerdeegbakje moeten er ongeveer 10 tot 15 minuten in. Kijk na 10 minuten gewoon even wat de situatie is. Het bladerdeeg moet ook niet te donker worden. Als bij het eruit halen blijkt dat het bakje onder de rijst nog niet gaar genoeg is of te bleek naar jouw zin, kun je het geheel zonder de vulling nog een paar minuten terugzetten in de oven. Haal de rijst en het bakpapier er voorzichtig af en laat je bakjes afkoelen. Vervolgens mag de afgekoelde vanillevla erin. Dat is ongeveer een theelepel per taartje. Was en snij je fruit in kleine stukjes en decoreer het zoals jij leuk vindt. Je kunt natuurlijk ook ander fruit gebruiken. Maak dit taartje niet te lang van tevoren want bladerdeeg wordt anders snel wat taai. Het is juist bedoeld als een luchtig bakje met wat vla en heerlijk vers fruit. Een klein feestje!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten