Hier is weer een heel lekker ontbijtkoekje! Ook nu de oven voorverwarmen op 180 graden. Er zit wat minder suiker in omdat er ook al banaan doorheen zit wat zorgt voor een zoete smaak. Om te beginnen gaan we eerst wat zaken regelen rondom het fruit: de banaan moet gepureerd worden, dat kan met een staafmixer. De mandarijn moet je goed schoonboenen want je gebruikt mandarijnrasp van deze mandarijn. Als je de schil geraspt hebt, pers je de sinaasappel uit. ook de halve citroen pers je uit. In totaal heb je dan ongeveer 50 ml. sap. De gedroogde abrikoos snij je in stukjes. De rozijnen laat je wellen in heet water. Na een paar minuten afgieten en droogdeppen.
Nu is de notenafdeling aan de beurt: de velletjes moeten van de amandelen af (of je koopt meteen blanke amandelen, kan natuurlijk ook). Laat de amandelen hiervoor in heet water staan voor 5 minuten. Daarna kun je ze afspoelen met koud water. het ontvellen gaat nu eenvoudiger. Een enkele amandel werkt soms niet mee, maar dan pruts je dus wat langer ;-).Snij de amandelen nu in stukjes net als de hazelnoten.
Nu komt het grote mengen. Doe in een beslagkom de bruine suiker, schenkstroop, honing, de melk, kruiden en eieren. Met een garde maak je een mooi glad beslag. Het mandarijnen-citroensap mag erbij, net als de gepureerde banaan. Opnieuw mengen. Het zelfrijzend bakmeel mag erbij, even door de zeef doen zodat je geen klontjes krijgt. Als je een mooi beslag hebt, dan kun je de abrikozen, rozijnen, amandelen en hazelnoten erdoor spatelen. In een cakeblik wat ingevet is, leg je een stuk bakpapier. Hier gaat het beslag in. De eerste 40 minuten blijft de oven op 180 graden, vervolgens mag de oven terug naar 130 graden. De ontbijtkoek blijft er nog een kwartier in. Dus met 55 minuten haal je de warme ontbijtkoek uit de oven. Je moet de ontbijtkoek meteen uit het bakblik halen en verpakken in de aluminiumfolie. Dan krijg je die zachte wat plakkerige buitenkant die hoort bij een lekkere koek!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten