In deze blog laat ik zien hoe ik lekker eten maak. De recepten zijn meestal niet te moeilijk en de ingrediënten zijn gewoon in een supermarkt te koop. Koken en bakken moet vooral leuk zijn, vind ik. En het eindresultaat natuurlijk lekker!
zondag 7 februari 2016
Hartig breekbrood (italiaans)
Eerder heb ik al eens een hartig breekbrood gemaakt. Dit is een variatie daarop. Ik heb het deeg in twee delen gedaan bij het rijzen. Als je dit recept volgt, heb je dus twee verschillende breekbroden met elk 6 bolletjes brood. De ene is met geraspte kaas en uitgebakken spekjes. Dit is iets wat kinderen in ieder geval wel lekker vinden. De andere is met wat meer italiaanse ingrediënten. Maar laat ik niet op de zaken vooruitlopen. Eerst het basisdeeg maken. Doe de bloem, het gist, de boter en het water in een mengkom. Ook de bruschetta kruiden, kruidenolie en het tomaatmozzarella zout mag er al bij. Je kunt de kruidenolie vervangen voor olijfolie als je dit niet al eerder hebt gemaakt. Ook het zout kan natuurlijk ook gewoon zeezout zijn. Je kunt zelf creatief zijn met wat andere kruiden om het op smaak te brengen. Kneed alles tot je een soepel samenhangend deeg hebt. Deel het in tweeën. Doe 1 deel in een schone kom, afgedekt met een theedoek. Zet het op een warme plek om te rijzen. Aan deel 2 voeg je eerst nog pesto en italiaanse groene kruiden toe, kneed door elkaar. Zo nodig wat bloem erbij als het te plakkerig wordt. Ook dit deeg mag nu rijzen op een zelfde manier. Laat het deeg een uur rijzen. Voor deel 1 moet je nu de spekjes uitbakken in een koekenpan zonder boter. De spekjes en geraspte kaas door het gerezen deeg mengen. Deel het in 6 gelijke bolletjes. Op een bakplaat bakpapier leggen waarop je de bolletjes naast elkaar legt in de vorm die je leuk vindt. Voor deel 2 moet je de zongedroogde tomaat in stukjes snijden en ook de mozzarella. Kneden maar weer, 6 gelijke bolletjes maken en ook hier een breekbrood van maken. Nu opnieuw een theedoek erover en nog een half uur met rust laten. Ondertussen verwarm je de oven voor op 200 graden. De roomboter smelten. Doe er de sesamzaadjes door. Met een kwastje de broodjes bestrijken. Bestrooien met wat zeezout. De breekbroden mogen 20 minuten de oven in. Lekker met wat zeezoutboter of tapenade of kruidenboter of...verzin zelf iets smakelijks! :-)
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten