In deze blog laat ik zien hoe ik lekker eten maak. De recepten zijn meestal niet te moeilijk en de ingrediënten zijn gewoon in een supermarkt te koop. Koken en bakken moet vooral leuk zijn, vind ik. En het eindresultaat natuurlijk lekker!
zondag 6 maart 2016
Amandel kokosmakronen
Nodig:
75 gram amandelmeel
75 gram kokos
100 gram suiker
1 zakje vanillesuiker
2 eiwitten
Dit is een variant op de klassieke kokosmakroon. Ik vind een kokosmakroon soms een wat droge nasmaak hebben, waarschijnlijk door de hoeveelheid kokos. Dat heb je met deze heerlijke amandel kokosmakroon dus niet. Van 2 eieren heb je alleen de eiwitten nodig, dus je moet de eieren scheiden. De eiwitten klop je stijf in een vetvrije mengkom. Doe alle droge ingrediënten in een kom en roer ze door elkaar. Voeg de stijfgeklopte eiwitten toe en roer het door met een spatel. De oven moet je voorverwarmen op 180 graden. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Met een lepel maak je hoopjes deeg. Druk zachtjes aan, niet te hard. De makroon moet uiteindelijk nog wel luchtig zijn. Bak ze ongeveer 10 minuutjes (hou in de gaten dat ze niet te donker worden, anders iets eerder uit de oven halen). Laat ze afkoelen voordat je ze van het bakpapier wilt halen. Dat valt natuurlijk niet mee, want je wilt vast meteen proeven!
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten