In deze blog laat ik zien hoe ik lekker eten maak. De recepten zijn meestal niet te moeilijk en de ingrediënten zijn gewoon in een supermarkt te koop. Koken en bakken moet vooral leuk zijn, vind ik. En het eindresultaat natuurlijk lekker!
donderdag 17 maart 2016
Sinaasappel ananas hangop
Een lekker toetje, dat wil toch iedereen? Nou ja, ik in ieder geval wel. Dit keer geen laagjestoetje, maar de hangop gemengd met het ingekookte ananas-sinaasappelsap. Mmmmmm....De hangop kun je heerlijk ouderwets maken. Je pakt een kom, daarin leg je een grote schone theedoek. Hierop giet je de yoghurt. Nu knoop je de vier uiteinden bij elkaar. Met twee punten knoop je deze doek met yoghurt vast aan bijvoorbeeld het handvat van een keukenkastje. Zet hieronder de kom zodat het grote lekken kan beginnen. Na langere tijd ( toch wel een aantal uren...) hou je in de doek hangop over. Een stevige yoghurt, een beetje zoals Griekse yoghurt. De hangop schraap je als het klaar is met een spatel uit de doek. Het grootste gedeelte komt er vaak zo al uitrollen. Maar je gaat natuurlijk niet uren staan wachten naast die hangop. Ondertussen ga je aan de slag met de fruitafdeling. Boen 1 van de sinaasappels grondig en droog hem af. Rasp de schil er vanaf. Pers alle sinaasappels en doe het sap samen met de rasp in een steelpan. Voeg de suiker toe en zet op een zacht vuur aan. Wat betreft de ananas: ik had stukjes verse ananas gekocht, dus ik hoefde geen ananas te slachten ;-). Doe de stukjes ananas in een hoge beker en pureer het met de staafmixer. Voeg dit bij de sinaasappelsap in het steelpannetje. Laat het ongeveer 20 minuten zachtjes pruttelen. Af en toe roeren natuurlijk. Misschien is het al heel stevig, dan hoef je geen taartina toe te voegen. In mijn geval bleef het wat dun dus heb ik wat taartina gebruikt. Het is van dat spul waarmee je ook een soort gelei laagje maakt op een vruchtentaart. Het zit in een klein zakje net als vanillesuiker. Doe een beetje van je vruchtengelei bij de taartina. Giet het dan bij het geheel ( op dezelfde manier als je maizena gebruikt). Laat het dan nog een minuutje doorkoken. Nu mag je vruchtengelei afkoelen. Als het lauw is, mag het gemengd worden met de hangop. Verdeel je toetje in leuke glaasjes of bakjes. Zet ze dan nog een half uurtje in de koelkast zodat ze stevig en koud genoeg zijn. Naar smaak kun je er wat cruesli met chocolade over strooien. Een dot slagroom kan ook. Jouw feestje...Dit toetje smaakt heerlijk fris!
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten