In deze blog laat ik zien hoe ik lekker eten maak. De recepten zijn meestal niet te moeilijk en de ingrediënten zijn gewoon in een supermarkt te koop. Koken en bakken moet vooral leuk zijn, vind ik. En het eindresultaat natuurlijk lekker!
donderdag 7 april 2016
Oosterse salade
Vorige week heb ik voor het eerst zelf taugé gekweekt. Leuk, niet moeilijk en snel resultaat want binnen 1 week kun je al verse taugé oogsten :-). Maar dat hoef jij natuurlijk niet te doen, je kunt het ook gewoon in de supermarkt kopen. Ik zal je er niet op aankijken hoor...Deze salade past goed als bijgerechtje bij een Aziatische maaltijd. Snij de komkommer en cherry tomaatjes in kleine stukjes nadat je ze hebt gewassen. Meng dit met de taugé en de kipreepjes. In een ander bakje doe je de zonnebloemolie, knoflookolie, azijn, gembersiroop en sojasaus. Mix dit door elkaar met een garde of een vork. Nu nog wat peper en de sesamzaadjes erbij, kort roeren. Doe de salade op een klein schaaltje doe wat van de dressing erover. Strooi er, om het af te maken, wat gebakken uitjes overheen. Zo heb je eens wat anders dan gewone sla!
Labels:
aziatisch,
bijgerecht,
cherrytomaat,
kipreepjes,
komkommer,
salade,
sesamzaad,
taugé
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten