In deze blog laat ik zien hoe ik lekker eten maak. De recepten zijn meestal niet te moeilijk en de ingrediënten zijn gewoon in een supermarkt te koop. Koken en bakken moet vooral leuk zijn, vind ik. En het eindresultaat natuurlijk lekker!
zaterdag 30 april 2016
Wortel havermoutcrackers
Dit keer zelfgemaakte crackers met wortel erdoor. Ja, zo af en toe ben ik best gezond bezig. Niet te vaak natuurlijk. Maar ik hou van experimenteren en gelukkig pakt het vaak best goed uit!
Dit heb je nodig:
70 gram geraspte wortel
1 ei losgeklopt
50 gram havermout
40 gram pittenmix
10 gram sesamzaadjes
30 gram geraspte kaas (30+)
2 theelepels za'atar
1 theelepel mosterd
1 eetlepel kruidenolie
Zeezout
Ei loskloppen. Pittenmix en havermout wat fijner maken met de staafmixer. In mengkom alles bij elkaar doen, op het zeezout na. Za'atar is een kruidenmengsel en een kruid tegelijk. Het kruid Za'atar is een soort wilde oregano (smakend naar oregano en tijm). In het kruidenmengsel worden naast dit kruid andere kruiden toegevoegd zoals bijvoorbeeld sumak. De oven mag op 180 graden. Een stuk bakpapier vouw je door het midden. Doe je mengsel aan de ene kant en vouw de andere kant erover. Met een deegroller maak je er een dunne laag van (niet dikker dan halve cm). Haal de bovenste laag bakpapier er nu weer af en knip het eraf. Bestrooi met zeezout. Maak inkepingen met een mes zodat je straks de crackers op de juiste maat kunt afbreken. Deze wortelcrackers afbakken in een kwartier. Heel smakelijk! Goede combi met een salade.
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten