In deze blog laat ik zien hoe ik lekker eten maak. De recepten zijn meestal niet te moeilijk en de ingrediënten zijn gewoon in een supermarkt te koop. Koken en bakken moet vooral leuk zijn, vind ik. En het eindresultaat natuurlijk lekker!
zondag 29 mei 2016
Eierkoek variaties
Met dit recept heb je wat variaties op de gewone eierkoek. Ik heb ervoor gekozen om de citroenrasp achterwege te laten.
Wat heb je nodig?
1 ei
50 gram suiker
50 gram bloem
Halve theelepel bakpoeder
Snufje zout
30 gram rozijnen
of
20 gram chocodrops
of
3 stukjes fudge
De oven voor verwarmen op 180 graden. In een mengkom doe je het ei met de suiker. Mix deze lang genoeg. Een minuut of 5 zodat het lekker luchtig is. Daarna mix je niet meer, maar spatel je alleen nog. Zeef de bloem erboven samen met een beetje zout en het bakpoeder. Met de spatel dus rustig erdoorheen mengen. Afhankelijk van welke smaak je kiest, voeg je de rozijnen of de chocodrops of kleingesneden fudge toe. Ook dit spatel je erdoor. Dan met een lepel maak je hoopjes op het bakpapier. Hou genoeg ruimte ertussen want ze lopen uit. Na 10 minuten in de oven zijn ze klaar. Niet te lang laten liggen, want verse zelfgemaakte eierkoeken smaken snel minder lekker. Goed excuus toch?
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten