In deze blog laat ik zien hoe ik lekker eten maak. De recepten zijn meestal niet te moeilijk en de ingrediënten zijn gewoon in een supermarkt te koop. Koken en bakken moet vooral leuk zijn, vind ik. En het eindresultaat natuurlijk lekker!
zondag 22 mei 2016
Italiaanse bol
Dit broodje leerde ik kennen bij Bakker Bart. Daar kon je een Italiaanse bol beleggen met kaas, salami en chorizo en paprika in het zuur. Misschien kan het nog steeds, dat weet ik niet. Maar met dit recept kun je zelf heerlijke Italiaanse bolllen maken, dus dan hoef je de deur niet eens uit.
Dit is nodig voor 6 flinke bollen:
500 gram bloem
300 ml lauw water
1 zakje gist
1 eetlepel Italiaanse kruiden
1,5 theelepel Italiaans zeezout
2 eetlepels kruidenolie
2 eetlepels zongedroogde tomaat
30 gram Italian flakes (kaas)
25 gram pijnboompitten
15 gram roomboter
Sesamzaadjes
Als je een broodbakmachine hebt, dan doe je het volgende: gooi de bloem, het water, de gist, de Italiaanse kruiden, het Italiaans zeezout en de kruidenolie bij elkaar in de bak. Zet je machine op deeg mengen en je laat het apparaat zijn werk doen qua kneden en rijzen. Heb je geen machine, zal je alles in een mengkom moeten kneden tot een soepel deeg. Vervolgens met een schone theedoek erover op een warme plek zetten (zonder tocht) voor in ieder geval 1 uur zeker. Ondertussen heb je dus alle tijd om de zongedroogde tomaat in stukjes te snijden, de pijnboompitten wat fijner te hakken (kan met een staafmixer)en de stukjes kaas wat fijner te snijden. Dat mag met elkaar in een bakje. Wanneer het deeg klaar is met rijzen, ga je dit mengsel erdoor mengen. Is alles goed vermengd, ga je 6 bollen vormen. Met de weegschaal kun je checken of ze ongeveer even groot zijn. Je moet een bakplaat bedekken met bakpapier. De oven voor verwarmen op 190 graden. Leg de bollen op het bakpapier met voldoende afstand. Snij ze voorzichtig in (2 lijntjes die parallel lopen, dat hoort bij een Italiaanse bol) met een scherp mespuntje. Leg er opnieuw een theedoek over en laat nog een half uur rijzen. Na het half uur de boter smelten. Bestrijk hiermee de bollen en bestrooi met sesamzaadjes. Ik gebruikte de smoked sesamzaadjes en de sesamzaad met knoflook. De bollen afbakken in ongeveer 20 tot 25 minuten. Lekker met een kipburger erop!
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten