In deze blog laat ik zien hoe ik lekker eten maak. De recepten zijn meestal niet te moeilijk en de ingrediënten zijn gewoon in een supermarkt te koop. Koken en bakken moet vooral leuk zijn, vind ik. En het eindresultaat natuurlijk lekker!
vrijdag 13 mei 2016
Kaasbroodje
Dit recept is lekker als snack tussendoor of als onderdeel van je maaltijd gecombineerd met bijvoorbeeld soep en een salade. Mijn zoon wordt er blij van!
Dit zijn de dingen die je nodig hebt voor 1 kaasbroodje:
1 plakje bladerdeeg
Beetje mosterd
20 gram vers geraspte kaas
1 eetlepel kipreepjes
Half plakje ham
Italiaans zeezout
Wat losgeklopt ei
Sesamzaadjes met knoflook
Kind kan de was doen, zo simpel natuurlijk. Oven op 200 graden. Bladerdeeg ontdooien. Beetje mosterd erop strijken. Kaas grof raspen en erop leggen. Zo ook de kipreepjes en de ham. Beetje Italiaans zeezout erover (of als je geen zin hebt om dat te maken, verzin je zelf wat kruiden). Bladerdeeg dichtvouwen en goed afsluiten. Door bijvoorbeeld randje dubbel te doen en met de vork wat aan te duwen. De bovenkant bestrijken met het losgeklopte ei en de sesamzaadjes erover strooien. Zo'n 20 minuutjes in de oven en je kunt aanvallen...
Labels:
bladerdeeg,
geraspte kaas,
ham,
italiaans zeezout,
kipreepjes,
mosterd,
sesamzaad,
snack
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten