In deze blog laat ik zien hoe ik lekker eten maak. De recepten zijn meestal niet te moeilijk en de ingrediënten zijn gewoon in een supermarkt te koop. Koken en bakken moet vooral leuk zijn, vind ik. En het eindresultaat natuurlijk lekker!
dinsdag 3 mei 2016
Stempelkoekjes in 2 smaken
Heb jij toevallig ook leuke stempels om te gebruiken op koekjes? Dat komt goed uit, want die kun je met dit recept gebruiken! Ik kreeg ze van mijn lieve nichten Corrie en Greet als cadeautje. Dit keer dus mooi de gelegenheid om ze uit te proberen. Omdat ik niet graag op 1 paard wed, koos ik meteen maar voor 2 verschillende smaken. Het zijn wat hardere koekjes, maar de smaak is prima. Deze koekjes lopen niet zoveel uit, hetgeen nodig is voor stempelkoekjes anders blijft er weinig over van je stempel effect.
Benodigdheden:
130 gram roomboter
160 gram kristalsuiker
1 ei
1 zakje vanillesuiker
280 gram bloem
Halve theelepel bakpoeder
Beetje zout
Voor de chocokaneelkoekjes toevoegen:
2 theelepels kaneel
2 theelepels cacao
Voor de citroenkoekjes toevoegen:
1 eetlepel citroenrasp van dr Oetker
1 eetlepel citroensap
Mix in een mengkom de boter en suiker & vanillesuiker. Als het goed vermengd is, dan mag het ei erbij. Hierna zeef je de bloem boven de mengkom met een beetje zout en het bakpoeder. Mix tot het niet meer lukt, ga dan verder met kneden. Nu kun je kiezen welk koekje je wilt maken. Mocht je ze alle twee willen maken, dan kun je het deeg door de helft doen. Alleen moet je dan de helft van de kaneel en cacao nemen. De bovenstaande hoeveelheden zijn bedoeld als je van het hele deeg de smaak maakt. Ook bij de citroenkoekjes geldt hetzelfde. Als je trouwens je deeg te plakkerig vindt aanvoelen, voeg dan nog een beetje bloem toe bij het kneden. Als de ingrediënten goed gemengd zijn, doe je het koekjesdeeg in plastic huishoudfolie en laat je het in ieder geval een half uur in de koelkast rusten. De oven verwarm je voor op 180 graden. Het deeg moet je vervolgens uitrollen met een deegroller. De aanrecht en je deegroller eerst met bloem bestrooien. Rol het deeg uit tot ongeveer een halve cm dikte. Pak een glas wat de juiste maat heeft om zo rondjes uit te drukken van de lap deeg. Leg deze rondjes op bakpapier op een bakplaat. Nu is het tijd om je stempel te gebruiken. Doe er wat bloem op, anders plakt het deeg teveel vast. Druk de stempel in de uitgestoken koekjes. Bak de koekjes 10 minuten in de oven. Af laten koelen en dan natuurlijk snel proeven!
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten