In deze blog laat ik zien hoe ik lekker eten maak. De recepten zijn meestal niet te moeilijk en de ingrediënten zijn gewoon in een supermarkt te koop. Koken en bakken moet vooral leuk zijn, vind ik. En het eindresultaat natuurlijk lekker!
zaterdag 11 juni 2016
IJs met advocaat en warme chocoladesaus
Een paar weken geleden had ik zin in een klassiek toetje. Dus werd het dit! Niet moeilijk natuurlijk en snel geregeld. Zoals wel vaker. Maar o zo fijn.
Nodig voor 2 personen:
2 flinke bolletjes vanille ijs
3 eetlepels advocaat
40 gram melkchocolade
2 eetlepels kookroom light
Slagroom
In een bakje breek je de chocolade in stukjes. Doe hier de kookroom light bij. Dit gaat 30 seconden in de magnetron. Maar eerst zet je 2 leuke bakjes klaar. In ieder bakje doe je een flinke bol vanille ijs. De advocaat gaat hier overheen. Zet je slagroom vast klaar. Want zodra je de magnetron zijn werk laat doen, heb je dus na 30 seconden alleen nog wat roerwerk. Zo simpel is het om warme chocoladesaus te krijgen. Over de advocaat doe je de warme chocolade saus en afmaken met een toef slagroom. Je kunt er ook voor kiezen om je chocoladesaus los erbij te serveren in een piepklein kannetje of bakje. Lekker deftig.
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten