In deze blog laat ik zien hoe ik lekker eten maak. De recepten zijn meestal niet te moeilijk en de ingrediënten zijn gewoon in een supermarkt te koop. Koken en bakken moet vooral leuk zijn, vind ik. En het eindresultaat natuurlijk lekker!
vrijdag 3 juni 2016
IJs met warme sinaasappel
Super snel een toetje nodig? Wat toch net een beetje feestelijk is? Dan is dit een prima optie!
Deze hoeveelheden zijn per persoon:
1 sinaasappel
1 eetlepel honing
1 eetlepel mandarijnlikeur
Beetje vloeibare boter
1 bolletje vanille ijs
Snij de sinaasappel in plakken. Snij de randjes eraf. In een koekenpan doe je wat vloeibare boter. Doe in de warme boter de sinaasappelschijven. Verdeel de honing erover. Laat het een beetje karamelliseren. Nu mag de likeur erbij. Draai de schijfjes ook om zodat ze uiteraard aan beide zijden 'gebakken' worden. Voor kinderen kun je de likeur uiteraard skippen. Neem een leuk schaaltje of schoteltje en doe hier een bolletje vanille ijs op met behulp van een ijslepel. Leg hier bovenop en omheen de sinaasappelschijven. Eventueel afmaken met een beetje slagroom.
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten