zaterdag 18 juni 2016

Pittige amandelcrackers


Zo leuk om zelf crackers te kunnen maken! Ik maak vaak havermoutcrackers in verschillende smaken, maar dit keer weer eens een amandelcracker. Eentje met pit!

Nodig:
90 gram amandelmeel
1 ei
20 gram havermout
1 eetlepel ketjap manis
10 gram smoked sesamzaadjes
Halve theelepel chilipoeder
1 eetlepel woksaus sweet chili
Beetje sweet chili (kruiden)
Zeezout

Klop het ei los. Maak de havermout wat fijner met een vijzel en stamper of met een staafmixer. Doe nu alle ingrediënten behalve het zeezout in een mengkom. Met een spatel hussel je alles door elkaar. De oven verwarm je voor op 170 graden. Nu heb je een stuk bakpapier nodig wat je dubbel vouwen kunt. Hiertussen doe je het mengsel. Met een deegroller rol je het uit tot een dunne laag. Voorzichtig de bovenkant van het bakpapier eraf halen. Dit mengsel is namelijk wat plakkeriger dan bij havermoutcrackers. Je kunt al wat inkepingen maken zodat je straks de crackers makkelijk in stukken kunt breken. Strooi er zeezout over. Ze gaan maximaal een kwartiertje in de oven. Hou het in de gaten. Ik lette zelf niet goed op en kreeg hierdoor iets te donkere crackers. Overigens nog steeds lekker! Probeer je liever een andere cracker? Dat kan je hier regelen. Heerlijk bij de lunch of bij een soepje of als tussendoortje!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten