dinsdag 7 juni 2016

Rucola pesto


In mijn moestuin is de rucola aan het woekeren. Althans daar lijkt het wat op. Omdat elke dag rucola salade toch gaat vervelen, heb ik er dit keer een pesto van gemaakt. Met de genoemde hoeveelheden heb je genoeg voor 2 bakjes. Kijk voor jezelf wat handig is, je kunt natuurlijk alles halveren. Het bewaren van deze pesto lukt niet zo lang namelijk. In de koelkast blijft het een aantal dagen houdbaar.

Nodig:
75 gram rucola
40 gram walnoten
2 teentjes knoflook
30 gram geraspte 30+ kaas
50 ml olijfolie
2 eetlepels zongedroogde tomaat
2 eetlepels olie van de zongedroogde tomaat
Beetje citroensap
Peper en Italiaans zeezout

Pluk de rucola uit je moestuin of koop 'm in de supermarkt...De lange stelen haal je eraf en was de rucola goed als het direct uit de tuin komt. Doe het in een hoge beker. Doe de olijfolie erbij en pers de knoflook erboven. Maak fijn met de staafmixer. De walnoten kun je ook met hulp van een staafmixer fijnmaken of met de stamper en vijzel. De fijngemaakte walnoten mogen bij het rucola mengsel. De geraspte kaas, de zongedroogde tomaten en olie gaan erbij. Dan nog wat citroensap, peper en Italiaans zeezout. Opnieuw de staafmixer erdoor en ja hoor, je rucola pesto is al klaar! Als het een uurtje staat, is het lekker op smaak. Ideaal als beleg op een stokbroodje bij je bbq...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten