In deze blog laat ik zien hoe ik lekker eten maak. De recepten zijn meestal niet te moeilijk en de ingrediënten zijn gewoon in een supermarkt te koop. Koken en bakken moet vooral leuk zijn, vind ik. En het eindresultaat natuurlijk lekker!
vrijdag 22 juli 2016
Appel ananas sneeuw
Hier een toetje met weinig calorieën, maar wel lekker. Geen gevoel van afzien dus, maar gewoon een feestje!
Deze hoeveelheden zijn voor 3 toetjes:
3 appels
1 eetlepel honing
50 gram verse ananas
1 eiwit
1 zakje vanillesuiker
Beetje vloeibare boter
Schil de appel en snij ze in kleine stukjes. Doe alle stukjes in een steelpannetje met een scheutje water en de honing. Laat op een zacht vuur pruttelen tot de appels lekker zacht zijn. Verwarm de oven voor op 180 graden. Snij de verse ananas in kleine stukjes. Haal de appeltjes van het vuur en meng dit met de ananas. Vet drie kleine ovenschaaltjes in met een beetje boter. Verdeel het appel ananas mengsel over deze bakjes. Scheid het ei. Met de eidooier doe je in dit recept verder niets (tip: klop je eigeel los met een beetje kookroom light en bak er een mini omelet van, lekker om reepjes van over een salade te doen).
Doe eiwit in een schone en vetvrije hoge beker en klop het eiwit met de mixer stijf. Je moet de beker op zijn kop kunnen houden zonder dat het eruit gaat vallen. Spatel nu voorzichtig de vanillesuiker erdoor. Maak nu op elk ovenschaaltje een 'dekseltje' van het opgeklopte eiwit. Binnen een minuut of 7 is je appel ananas sneeuw gereed. Aanvallen!!
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten