In deze blog laat ik zien hoe ik lekker eten maak. De recepten zijn meestal niet te moeilijk en de ingrediënten zijn gewoon in een supermarkt te koop. Koken en bakken moet vooral leuk zijn, vind ik. En het eindresultaat natuurlijk lekker!
zaterdag 30 juli 2016
Avocado borrelhapje met knoflooksaus
Ik zag op Facebook een filmpje voorbij komen waarbij avocado met ontbijtspek omwikkeld werd. Maar dat vond ik toch wat te vet qua totaalplaatje. Dus ik heb mijn eigen plan getrokken. Verrassend genoeg was iedereen van mijn gezin enthousiast over dit borrelhapje. De knoflooksaus is redelijk mager en echt zalig! Wij aten het als bijgerechtje, wat natuurlijk ook prima kan.
Dit heb je nodig:
1 avocado
100 gram rauwe ham (Coburger)
Wat citroensap
Mengsel van bruschetta kruiden, knoflookpoeder en paprikapoeder
Knoflooksaus:
2 eetlepels mayonaise 3% vet
2 eetlepels magere kwark
2 tenen knoflook
Wat citroensap
Wat bieslook en peterselie
Beetje gembersiroop
Wat Italiaans zeezout en peper
Snij de avocado doormidden. Haal de pit eruit en haal de schil eraf. Snij in schijfjes en besprenkel de avocado met citroensap. Maak op een bordje een mix van bruschetta kruiden, knoflookpoeder en paprikapoeder. Haal hier de avocado partjes doorheen. Wikkel om elk partje een plakje Coburgerham. Verwarm de oven voor op 200 graden. Na een minuut of 12 zijn ze klaar om op te eten. Ondertussen maak je de knoflooksaus. Van Calvé heb je mayo met 3% vet, die smaakt prima vind ik en is dus aanzienlijk minder vet dan de meeste soorten mayonaise. Roer de mayo met de kwark door elkaar. Pers de knoflook erbij. Doe een beetje citroensap en gembersiroop erin. Breng op smaak met bieslook, peterselie, peper en Italiaans zeezout. Even doorroeren. Een avocado partje dippen in de knoflooksaus....mmmmm....glaasje wijn erbij....lekker!
Labels:
avocado,
bieslook,
bijgerecht,
bruschettakruiden,
ham,
italiaans zeezout,
knoflook,
knoflooksaus,
kwark,
mayonaise,
peterselie,
snack
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten