In deze blog laat ik zien hoe ik lekker eten maak. De recepten zijn meestal niet te moeilijk en de ingrediënten zijn gewoon in een supermarkt te koop. Koken en bakken moet vooral leuk zijn, vind ik. En het eindresultaat natuurlijk lekker!
zaterdag 2 juli 2016
Courgette lasagne
Wil je minder koolhydraten in je avondeten? Dat kan met deze lasagne! Je gebruikt namelijk helemaal geen lasagne bladen, dus geen pasta. De geschaafde plakken courgette zijn een prima vervanging! Ik verwachtte dat ik de deegwaar zou missen, maar nee, het smaakte en voelde als een volwaardige lasagne.
Dit heb je nodig:
2 courgettes
1 ui
2 tenen knoflook
70 gram champignons
Beetje vloeibare boter
500 gram rundergehakt
10 gram gehaktkruiden
1 blik tomatenstukjes
1 pak gezeefde tomaten (passata)
1 theelepel Italiaanse kruiden
1 theelepel bruschetta kruiden
1 blikje tomatenpuree
Peper en zeezout
1 laurierblaadje
1 ei
50 gram Paturain 10%
50 gram hüttenkäse
100 gram magere kwark
1 eetlepel verse peterselie
70 gram geraspte 30+ kaas
Eventueel wat hamblokjes
Was de courgette, snij de boven en onderkant eraf en snij door midden in de lengte. Met een kaasschaaf maak je nu mooie lange courgette plakken. Leg deze op een stuk keukenrol en dep ook de bovenkant droog met keukenrol. Snij de ui en champignons in stukjes. Neem een wok of braadpan en maak wat vloeibare boter warm. Ba hierin de ui en champignons. Pers de knoflook erboven en laat mee fruiten. De gehakt met de gehaktkruiden erbij doen en bakken maar. Als je gehakt rul gebakken is, mogen alle variaties op gebied van de tomaat erin, dus de puree, passata en de tomatenstukjes. Op smaak brengen met Italiaanse en bruschetta kruiden. Peper en zout erbij en het laurierblaadje in de saus doen. Laat een kwartiertje zachtjes pruttelen. Haal dan het laurierblaadje eruit. De saus mag nu van het vuur. Warm de oven voor op 200 graden. In een mengkom klop je het ei los met de kwark, hüttenkäse en Paturain. Knip verse peterselie klein en roer dit erdoor. Vet een ovenschaal in. Begin met een laagje rode saus, dan een laag courgetteplakken, dan een laagje witte saus. Herhaal dit nog 2x.Eindig met wat van de rode saus. Als topping strooi je wat geraspte kaas. Je kunt meer gebruiken als je dat lekker vindt en als je niet wakker ligt van de extra calorieën die dat oplevert. Voor mijn mannen deed ik er ook wat hamblokjes bovenop. Met 20 minuten in de oven is deze gezonde lasagne klaar om genuttigd te worden. Lekker met een stukje brood en wat kruidenboter (haha toch weer wat extraatjes). Het recept voor foccacia volgt binnenkort!
Labels:
bruschettakruiden,
champignons,
courgette,
gehakt,
geraspte kaas,
gezeefde tomaten,
hoofdgerecht,
italiaans,
italiaanse kruiden,
knoflook,
kwark,
lasagna,
laurier,
Paturain,
peterselie,
tomatenpuree,
uien
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten