Ik hou niet van varkensrollade, maar wel erg van kiprollade! De combinatie met sinaasappel is een hele smakelijke! Hoe lang je de kiprollade moet braden, hangt af van het gewicht. Let erop dat je het aanpast als je zelf een hele grote kiprollade hebt gekocht. Ze schijnen er ook te zijn van 1 kg zwaar. Die van ons was zo zwaar dus niet.
Dingen die je nodig hebt:
1 scharrelkiprollade
Kipkruiden
Vloeibare boter
2 perssinaasappels
2 hele tenen knoflook
1 rode ui
Halve rode paprika
Je hebt een braadpan nodig en voldoende vloeibare boter die je warm maakt. Wrijf de rollade in met kipkruiden. De rollade is al gekruid, maar ik doe toch altijd een beetje extra. Braad rondom bruin. Haal de velletjes van de knoflooktenen en gooi ze er heel bij. Als de kiprollade rondom gebruind is, mag je wat water toevoegen. Boen nu 1 van de sinaasappels schoon met een borsteltje. Droog af en rasp de schil ervan af. Pers de 2 sinaasappels uit. Doe het sap en de rasp bij de rollade. Zet het vuur zacht zodat de rollade lekker kan pruttelen maar niet zal aanbranden. Snij de ui en paprika in stukjes en voeg deze toe. Onze rollade heeft ongeveer 45 minuten opgestaan. Af en toe voeg ik wat water toe als er teveel vocht dreigt te verdampen. Heerlijk eenvoudig, maar zo fijn! Als je iets overhoudt: een plakje rollade is lekker op brood hoor...
Geen opmerkingen:
Een reactie posten