In deze blog laat ik zien hoe ik lekker eten maak. De recepten zijn meestal niet te moeilijk en de ingrediënten zijn gewoon in een supermarkt te koop. Koken en bakken moet vooral leuk zijn, vind ik. En het eindresultaat natuurlijk lekker!
donderdag 14 juli 2016
Spinazie salade met mango
Tijd voor weer een heerlijke salade! Dit keer met spinazie. Je gebruikt hierbij ook je zelfgemaakte knoflookcroutons. Je kunt deze salade eten als lunchgerecht voor 1 persoon of als bijgerecht bij je diner. Kies zelf maar. Het is allebei heerlijk. Ik at het de ene dag als lunch en maakte het de volgende dag bij de BBQ als salade. Zo lekker vond ik het!
Nodig:
80 gram bladspinazie
70 gram mango
Halve oranje paprika
6 cherry tomaten in drie kleuren
10 gram knoflookcroutons
Italiaans zeezout
Voor de dressing:
1 eetlepel knoflookolie
1 eetlepel kruidenazijn
1 theelepel mosterd
1 eetlepel honing
Ik had een zak bladspinazie die al gewassen en kant en klaar was. Ik haal alleen de te lange steeltjes ervan af. Pak een mooie schaal voor je salade. Snij de mango in stukjes, net als de tomaatjes. Maak de paprika schoon en snij er reepjes van. Hussel al deze zaken door elkaar. Strooi de knoflookcroutons erover en bestrooi met wat Italiaans zeezout. Maak in een bakje de dressing door alles goed door te roeren. Serveer de dressing in een apart bakje.
Labels:
bijgerecht,
cherrytomaat,
croutons,
honing,
italiaans zeezout,
lunch,
mango,
mosterd,
paprika,
salade,
spinazie
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten