zaterdag 3 september 2016

Bruschetta


Dit is een fijn voorgerecht, maar je kunt bruschetta ook als borrelhapje of snack presenteren. Ideaal als je een restje stokbrood of iets dergelijks hebt. In mijn geval was het een halve ciabatta. Dat kun je dus vervangen voor andere opties, voel je vrij.

Nodig:
250 gram roma tomaten
Halve rode ui
2 tenen knoflook
4 eetlepels olijfolie
Italiaans zeezout
1 theelepel bruschetta kruiden
1 eetlepel balsamico azijn
Halve ciabatta

Snij de tomaatjes in kleine stukjes. De ui moet je echt snipperen, zo klein. Doe de ui en tomaat bij elkaar in een mooi bakje. Pers 1 teen knoflook hierover en breng op smaak met wat Italiaans zeezout en bruschetta kruiden. Verder moet er 1 eetlepel olijfolie en 1 eetlepel goede balsamico azijn overheen. Husselen en dan is dit onderdeel klaar. Warm nu de oven voor op 160 graden. Snij dunne sneetjes van de ciabatta. Ongeveer een halve centimeter denk ik. In een bakje doe je 3 eetlepels olijfolie en hierbij pers je de knoflook. Roer dit door elkaar. Leg de broodjes op een bakplaat. Met een kwastje bestrijk je ze met de knoflookolie. Strooi er wat Italiaans zeezout over. De broodjes gaan 5 minuten in de oven tot ze wat geroosterd zijn. Doe op elk broodje een lepeltje van je tomatensalsa. Aanvallen! Eenvoudig, maar zo fijn!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten