Dit is een lekker taartje! Geen gedoe met een oven, lekker snel klaar...Alleen een tijdje opstijven in de koelkast en smullen maar. Als vorm heb ik een cakevorm gebruikt en die bekleed met plastic huishoudfolie. Op die manier kun je deze taart makkelijk 'storten'.
Dit heb je verder nodig:
300 gram mascarpone
250 ml slagroom
75 gram witte basterdsuiker
1 zakje vanillesuiker
1 zakje klopfix (slagroomversteviger)
3 theelepels oploskoffie
150 ml heet water
4 eetlepels amaretto
2 eetlepels amaretto siroop
1 pak lange vingers (18 stuks)
40 gram chocoladerasp
Versiering als chocoladerasp, mokkaboontjes en chocolaatjes
Maak koffie met de oploskoffie en het hete water. Klop de slagroom stijf met de vanillesuiker en de klopfix. Meng de mascarpone met de basterdsuiker. Spatel de slagroom en mascarpone door elkaar. Je begint nu met een laagje van deze room in je cakevorm (die je dus al bekleed hebt!)Met een spatel goed verdelen. Nu maak je een laagje lange vingers. Besprenkel met ongeveer 5 eetlepels koffie, 2 eetlepels amaretto en 1 eetlepel siroop. Dan volgt een laagje chocoladerasp. Nu herhaal je alle laagjes nog een keer. Tot slot eindig je met room. Gladstrijken en het plastic huishoudfolie dichtvouwen. In de koelkast goed koud en stijf laten worden. Wanneer je deze taart wilt gaan serveren, maak je 'm af. Stort voorzichtig met hulp van een bord. Haal het plastic eraf. Versier de bovenkant met wat je leuk en lekker vindt. Ik koos voor een versiering van rasp, mokkaboontjes en chocolade blaadjes. Snij er een plak van om uit te delen. Niet te dik, want het is best machtig. O ja, het is niet een makkelijke taart om mooi uit te serveren. Maar het is zo snel op, dus dat valt niet echt op...
Geen opmerkingen:
Een reactie posten