In deze blog laat ik zien hoe ik lekker eten maak. De recepten zijn meestal niet te moeilijk en de ingrediënten zijn gewoon in een supermarkt te koop. Koken en bakken moet vooral leuk zijn, vind ik. En het eindresultaat natuurlijk lekker!
woensdag 7 september 2016
Vegetarisch groente taartje
Dit is geschikt als bijgerecht voor meerdere mensen of als hoofdgerecht voor 1 persoon. Het is zonder vlees of vis, maar verrassend smaakvol. Wat het extra leuk maakt, is als je een leuke ovenschaal hebt zoals een hartvorm. Want het oog wil ook wat toch?
Nodig:
100 gram courgette
Halve paprika
200 gram champignon roerbakmix
Vloeibare boter
1 teen knoflook
1,5 eetlepel woksaus gember knoflook
1 eetlepel zongedroogde tomaat
10 cherry tomaatjes
1 ei
30 gram magere kwark
1 theelepel gembersiroop
Paprikapoeder, peper en zout
30 gram geraspte 30+ kaas
Verwarm de oven op 200 graden.Snij de paprika en courgette in stukjes. Doe wat vloeibare boter in een koekenpan. Bak hierin de paprika, courgette en de champignon mix. Pers de knoflook erboven. Roer lekker door samen met 1 eetlepel van de woksaus. Roer de stukjes zongedroogde tomaat erdoor. Vet een ovenschaal in en doe deze groente erin. Klop een ei en de kwark samen los in een kom. Doe hierbij een halve eetlepel woksaus, de gembersiroop en de kruiden. Strooi de geraspte kaas over de groente, dan het eimengsel erover. Deel de cherry tomaatjes in tweeën. Leg deze langs de rand van je ovenschaal met de bolle kant naar boven. Je groente taartje mag zo'n 25 minuten in de oven.
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten