Dit eenpansgerecht is snel en simpel te maken. En daar hou ik van. Eerder maakte ik al risotto met kip. Dit keer vis in de hoofdrol.
Dit heb je nodig:
1 grote rode ui
2 tenen knoflook
Vloeibare boter
Halve rode paprika
300 gram geschikte rijst
200 ml witte wijn
250 gram tomaten
1 eetlepel dille olie
1 eetlepel balsamico azijn
Peper en zeezout
750 ml visbouillon
2 eetlepels zongedroogde tomaat
300 gram pangasius
Viskruiden
200 gram wokgarnalen met knoflook
60 gram mozzarella
Handje geraspte Parmezaanse kaas
Snij de ui en paprika in stukjes. Snij de tomaten in stukjes en doe in een bakje bij elkaar. Strooi wat peper en zout erover en verdeel de olie en azijn erover. Laat even intrekken. Doe wat vloeibare boter in de wok. Fruit hierin de ui en paprika. Pers de knoflook erbij. De rijst erbij en goed omroeren. Tot de rijst wat glazig ziet. Doe de wijn erbij en laat zachtjes pruttelen. De tomatenstukjes toevoegen. Maak met 2 visbouillontabletten en 750 ml heet water de bouillon. Schenk de bouillon in 3 delen bij de rijst. Het volgende deel mag er steeds pas bij als de vloeistof vrijwel is opgenomen. Maak de wokgarnalen schoon, dus haal de staartjes eraf. Snij de pangasius in stukjes en bestrooi met viskruiden. Bij het laatste deel bouillon toevoegen, gaat ook de vis erin. Goed roeren. Aan het eind roer je de in stukjes gesneden mozzarella erdoor samen met de Parmezaanse kaas. Lekker om nog wat extra Parmezaanse kaas op tafel te zetten voor wie dat lekker vindt.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten