Een hoofdgerecht wat vegetarisch is. Het smaakt alleen wel voortreffelijk bij een gebakken visje. Maar de vegetariërs weten hier dan vast een leuk alternatief voor. Het is een simpel recept en zorgt voor een fris smakende tagliatelle.
Dit moet op je boodschappenlijstje:
300 gram verse tagliatelle
2 sjalotjes
2 tenen knoflook
100 gram courgette
100 gram diepvries tuinerwten
Vloeibare boter
50 ml witte wijn
Halve kruidenbouillontablet
100 ml water
75 ml kookroom light
1 citroen
Peper en zout
Snij de sjalotjes in kleine stukjes en doe hetzelfde met de courgette. Was de citroen goed schoon. Rasp de schil. Pers de helft van de citroen uit. Snij van het restant stukjes citroen. De laatste zijn ter decoratie of voor het geval dat je er een visje bij eet. Kook de tagliatelle gaar en giet af. In een wok doe je wat vloeibare boter. Fruit hierin de sjalotjes en de geperste knoflook. De stukjes courgette gaan erbij samen met de bevroren erwtjes. De witte wijn erbij. Kook het water en los hierin de halve bouillontablet op. De bouillon en kookroom giet je erin. De citroenrasp en het citroensap en dan roeren maar. De afgegoten tagliatelle erdoor. Goed omscheppen. Op smaak maken met peper en zout. Even proeven dus. Lekker om er een beetje geraspte kaas over te doen. Wij aten er Parmezaanse courgettereepjes bij met een knoflookdip. Plus dat visje dus.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten