Ik hou van spruitjes, maar dan wel van gewokte spruitjes. Ik eet ze dan vaak met pindasaus. Dit keer heb ik mosterd en honing toegevoegd, wat een goede variatie is!
Nodig:
500 gram spruitjes
2 sjalotten
100 gram champignons
100 gram spekjes
1 teen knoflook
30 gram cashewnoten
1 eetlepel mosterd
2 eetlepels honing
Peper en zout
Maak de spruitjes schoon. Kook ze eerst, want met alleen wokken blijven ze te hard. Ik heb ze ongeveer 10 minuten gekookt waarna je ze mag afgieten. In een wok doe je de spekjes die uitgebakken moeten worden. Snij de sjalotjes in kleine stukjes en de champignons in plakjes. Doe de sjalot stukjes bij de spekjes en pers de knoflook erbij. De champignons toevoegen. Spruitjes erdoor, roeren maar. De cashewnoten halveren of kleiner maken. Ook erbij doen. Wat peper en zout erover. Vervolgens maak je het af door de mosterd en honing erdoor te roeren. Goed te combineren met gehaktballetjes en aardappeltaart.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten