Dit is een fijn groente bijgerecht. Courgette is van zichzelf niet super spannend, maar met dit korstje en het knoflookdipje een goede snack!
Dit is nodig:
1 courgette
50 gram paneermeel
25 gram geraspte Parmezaanse kaas
1 theelepel peterselie
1 theelepel chilipoeder
Knoflookpoeder
1 ei
Zout
Voor de dip:
100 gram Griekse yoghurt 0%
50 gram mayonaise 3%
1 theelepel bieslook
1 teen knoflook
1 theelepel gembersiroop
Peper en zout
Snij de uiteindes van de courgette, was 'm en snij de courgette in kleine reepjes. In een bakje de Parmezaanse geraspte kaas en de paneermeel mixen samen met de chilipoeder en peterselie. Doe er ook knoflookpoeder en zout bij in. Klop in een ander bakje het ei los. Warm de oven voor op 200 graden. Op een bakplaat leg je bakpapier. De courgettereepjes doop je eerst in het ei en bestrooi je dan met je paneermeel mix. Leg ze naast elkaar op het bakpapier. Ze gaan ongeveer 25 minuten in de oven. Als het je lukt, kun je ze halverwege draaien zodat ze aan alle kanten goed krokant worden. Ondertussen maak je de dip. Roer mayo en yoghurt door. Pers een teen knoflook erboven. De gembersiroop erin evenals de bieslook. Kruiden met peper en zout. Je kunt dit gerecht als snack eten, maar het is ook geschikt als bijgerecht.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten