Dit is een verrassende salade. De verschillende ingrediënten combineren top!
Dit zit erin:
3 stronken witlof
60 gram gerookte zalm
2 eieren
1 avocado
2 eetlepels zongedroogde tomaat
1 theelepel kappertjes
1 eetlepel verse peterselie
1 eetlepel citroensap
Voor de dressing:
1 eetlepel kruidenazijn
1 eetlepel dille olie
1 eetlepel gembersiroop
1 eetlepel honing
1 theelepel mosterd
Snij de witlof in niet te fijne stukken. Haal de harde kernen eruit want die smaken vaak bitter. Was de witlof goed en laat uitlekken. Kook de eieren hard. Laat ze schrikken, pel en snij in 8 stukken. Schil de avocado, haal de pit eruit en snij in stukjes. Besprenkel met een beetje citroensap. Ook de uitgelekte witlof mag wat citroensap hebben. Doe in een mooi saladeschaal de witlof, ei en avocado. De kappertjes en zongedroogde tomaat mag er bij. Snij de plakjes gerookte zalm in reepjes. Was en knip de verse peterselie. In een kommetje meng je alles van de dressing door elkaar. Meng dit door de witlofsalade. Deze salade combineert geweldig met de zalm met het Parmezaanse korstje.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten