donderdag 3 november 2016

Amandel kokoscake

Ik had weer eens zin in 'gewoon' cake. Nou ja, niet helemaal een saaie normale cake natuurlijk. Ik probeer het toch altijd weer een beetje anders te doen. In de hoop dat het lekkerder is uiteraard. Gelukkig is deze cake inderdaad heel smakelijk!

Nodig
175 gram roomboter
100 gram bruine basterdsuiker
50 gram witte basterdsuiker
1 zakje vanillesuiker
3 eieren
125 gram zelfrijzend bakmeel
50 gram amandelmeel
30 gram kokos
3 eetlepels melk
2 eetlepels karamelsiroop
1 theelepel koekkruiden
Vloeibare boter en bloem voor het invetten

Verwarm de oven voor op 160 graden. Vet een cakeblik in met wat vloeibare boter. Strooi er een beetje bloem in en verdeel dit. Gooi het teveel aan bloem eruit. In een mengkom doe je de zachte roomboter met de witte en bruine basterdsuiker. Ook de vanillesuiker gaat erbij. Met de mixer door elkaar mengen. Als de suiker en boter goed gemengd zijn, doe je 1 voor 1 de eieren erin. Steeds het ei goed laten opnemen, dan pas de volgende. Zeef het bakmeel erboven en mix het erdoor. De amandelmeel, kokos en koekkruiden mogen er in en mixen maar weer. Als laatste voeg je de karamelsiroop en de melk toe zodat je beslag wat flexibeler wordt. Spatel het beslag in de cakevorm. met 60 minuten is je cake klaar! Niet schrikken dat je cake iets donkerder oogt, dat komt mede door de bruine basterdsuiker. De truc met de satéprikker kun je gebruiken om te testen of je cake al gaar is. Als je erin prikt en er blijft niets aan hangen, dan is dat een goed teken. Hangt er nog beslag aan? Dan moet je cake nog iets langer in de oven blijven. Laat de cake even afkoelen en dan storten op een rooster.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten