Dit is een super lekker taartje! Top combi van peer, chocoladestukjes en walnoten. Gemaakt in een boterkoek vorm.
Dit is wat je nodig hebt...
75 gram bruine basterdsuiker
50 gram witte basterdsuiker
125 gram roomboter
2 eieren
50 gram amandelmeel
75 gram zelfrijzend bakmeel
1 zakje vanillesuiker
4 eetlepels melk
45 gram walnoten
45 gram melkchocolade
3 peren
Beetje limoensap
2 eetlepels honing
Vloeibare boter
Poedersuiker
Warm de oven voor op 160 graden. Vet de boterkoekvorm in met wat vloeibare boter. In een mengkom doe je de bruine en witte basterdsuiker met de vanillesuiker. Hierbij gaat de zachte roomboter. Mixen tot het goed vermengd is. Dat duurt wel een aantal minuten. Dan 1 voor 1 de eieren erbij. De amandelmeel en het gewone meel erdoor. Breek de walnoten in stukjes en snij de melkchocolade in kleine stukjes. Spatel beiden door het beslag. Doe het beslag in de ingevette vorm. Schil de peren, haal het klokhuis eruit en snij ze in vieren. Leg de peren in een rondje in je beslag. Besprenkel zo nodig met een beetje limoensap als je peren verkleuren. Doe wat honing op elke peer. Het taartje gaat 45 minuten in de oven. De peren zakken in het cakebeslag. Als je taartje klaar is en afgekoeld, bestrooi je het met poedersuiker.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten