Een verrassende variatie op de Italiaanse lasagne. Leuk! Dus geen lasagnebladen maar tortilla wraps, net iets andere kruiden en een knapperige bovenlaag van tortillachips. Dus zet je sombrero op, neem een tequila en ga aan de slag op zijn Mexicaans!
Nodig:
3 tot 4 volkoren tortilla wraps
500 gram rundergehakt
1 eetlepel gehaktkruiden
400 gram Mexicaanse roerbakmix
100 gram champignons
Halve paprika
Vloeibare boter
2 tenen knoflook
1 zakje taco seasoning mix
Halve theelepel komijnzaad
Halve theelepel koriander
1 blik tomatenblokjes
1 pakje gezeefde tomaten (passata)
1 avocado
Wat limoensap
75 gram tortillachips paprika
75 gram geraspte kaas
Warm de oven voor op 200 graden. Bak de gehakt rul in een wokpan in wat vloeibare boter. Breng op smaak met de gehaktkruiden. Pers de knoflook erbij. Snij de champignons en paprika in stukjes. Voeg deze samen met de roerbakgroente toe aan het gehakt. Doe het zakje tacokruiden erbij met de hoeveelheid water die erop vermeld staat. Goed doorroeren. De gezeefde tomaten en tomatenblokjes mogen erin. Ook het komijnzaad en de koriander. Je saus is nu klaar. Vet een ovenschaal in met wat vloeibare boter. Begin met een laagje saus. Nu maak je een laagje met de wraps. Je kunt ze op de gewenste maat snijden of knippen. Weer een laagje saus en een laagje wraps. Schil nu de avocado, haal de pit eruit en snij de avocado in plakjes. Besprenkel de avocado met limoensap. Leg deze avocado plakjes op de tweede laag wraps. Nu komt er weer een laag saus. Afhankelijk van je maat en vorm ovenschaal kun je nog een laag wraps doen. Of niet. Je moet in ieder geval eindigen met saus. Nu gaat de ovenschaal eerst 10 minuten in de oven zonder een bovenkant. Anders worden je chips te donker, maar je wilt wel dat de lasagne warm genoeg wordt van binnen. Na die 10 minuten haal je ovenschaal er even uit. Verdeel de chips over de bovenkant en strooi de kaas erover. Terug in de oven voor 20 minuten en dan is het tijd om aan tafel te gaan.
Buen Provecho!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten