Risotto is ondertussen wel een terugkerende maaltijd geworden in ons gezin. Je kunt er fijn mee variëren. Dit keer dus maar onder het genot van een glaasje rode wijn aan de slag gegaan. Drink je mee? Ehhh, ik bedoel natuurlijk DOE je mee?
Nodig:
400 gram Italiaanse roerbakgroente
1 ui
2 tenen knoflook
Vloeibare boter
200 ml rode wijn
200 gram kipfilet
Kipkruiden
250 gram soepballen
1 potje rundfond
Halve liter heet water
2 romatomaten
300 gram risotto rijst
Halve theelepel rozemarijn
Halve theelepel Italiaanse kruiden
Handje geraspte kaas
Snij de ui en tomaten in stukjes. Snij de kipfilet in stukjes en breng op smaak met kipkruiden. Fruit de ui in wat vloeibare boter in een wok. Pers de knoflook erboven. De roerbakgroente mag erin en roeren maar. De kipfilet erin en lekker wokken. Als de kip dichtgeschroeid is, doe je de risottorijst erbij. Goed omscheppen tot het wat glazig wordt. Dat is het moment waarop er wat rode wijn in het eten gaat. Je eigen glaasje kun je natuurlijk ook weer vullen. Als de wijn is opgenomen door de rijst, doe je de rundfond erbij. Weer wachten tot de meeste vloeistof weg is. Nu gaan de tomaten en de soepballetjes erdoor. Goed omscheppen weer. Kook een halve liter water. In twee gedeeltes voeg je dit weer toe, steeds als het vocht bijna op is. Breng de risotto op smaak met rozemarijn en Italiaanse kruiden. Proef of de rijst gaar is en of je het voldoende op smaak vindt. Vlak voor het serveren doe je een handje geraspte kaas door de risotto. Je kunt dit er ook nog extra bij geven. Lekker met een salade.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten