Dit is een heel andere manier om stamppot te presenteren. Geen berg op je bord met een bal gehakt. Ook lekker hoor trouwens. Maar dit ziet er dan mooier uit. Al moet ik wel eerlijk bekennen dat het snijden van deze cake best lastig was. Dat had ermee te maken dat het bladerdeeg onderop niet gaar genoeg was. Daar heb ik een oplossing voor bedacht die ik verder zal beschrijven in het recept. Dus het komt goed.
Ingrediënten:
900 gram aardappels
50 ml kookroom light
500 gram prei
1 rode ui
2 tenen knoflook
75 gram spekjes
1 theelepel kerrie
Peper en zout
2 theelepels mosterd
75 gram chorizo
400 gram rundergehakt plus gehaktkruiden
Vloeibare boter
8 plakjes bladerdeeg
5 eetlepels geraspte kaas 30+
Schil, was en kook de aardappels. Als ze gaar zijn, giet je ze af en stamp je ze fijn met een stamper. Giet de kookroom erbij en breng op smaak met kerrie, peper, zout en mosterd. Ook de geraspte kaas gaat erdoor. Bak de spekjes uit in een wokpan. Haal de uitgebakken spekjes eruit. De spekjes mogen door de aardappelpuree. Bak nu de gehakt rul en breng op smaak met gehaktkruiden. Snij de ui in stukjes. Voeg ui en geperste knoflook toe. Snij de prei in stukjes, was goed en laat uitlekken. Bak in wat vloeibare boter. De prei gaat door de aardappelpuree. Warm de oven voor op 200 graden. Vet een cakevorm in met boter. Ontdooi de plakjes bladerdeeg. Beleg de bodem en zijkanten met bladerdeeg. Prik gaatjes met een vork her en der. Nu bak je dit bladerdeegbakje eerst ongeveer 5 minuten, dan haal je het uit de oven. Bedek het bakje met de plakjes chorizo. Nu doe je de helft van de preistamppot erin. Gladstrijken met een spatel, dan de laag gehakt. Vervolgens eindig je met een stamppot laag. Hierop gaat een deksel van de rest van het bladerdeeg. Tijd om de prei stamppot cake opnieuw in de oven te doen. Met een half uur is het klaar. Je kunt de cake voorzichtig storten en er plakken van snijden.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten