Dit keer dus geen wijn in de risotto maar rode ruby port. Bovendien koos ik voor Thaise roerbakmix waarin rode pepertjes zitten, waardoor deze risotto net wat meer pit heeft.
Nodig:
Vloeibare boter
75 gram champignons
400 gram Thaise roerbakmix
2 tenen knoflook
150 ml rode Ruby port
1 potje visfond (350 ml)
300 gram risotto rijst
1,5 tablet visbouillon met 750 ml heet water
150 gram pangasius
150 gram zalmfilet
Viskruiden
5 eetlepels geraspte mozzarella
Was en snij de champignons in plakjes. Neem een wokpan en doe hierin wat vloeibare boter. Bak hierin de champignons en Thaise roerbakmix. Pers de teentjes knoflook erboven. Snij de zalmfilet en de pangasius filet in stukjes en maak op smaak met viskruiden. De rijst mag bij de groente. Omscheppen tot de rijstkorrels wat glazig zien. Schenk de port erbij. Niet schrikken als het een beetje kabaal maakt, je blust het boeltje een beetje. Na wat omscheppen mag ook de visfond erin. Kook nu water in de waterkoker en los de visbouillon op in het hete water. Steeds als het vocht bijna op is, mag er weer wat bij de risotto in. Ongeveer 250 ml per keer. Als je nog 500 ml te gaan hebt, mag je de stukjes vis erin doen. Regelmatig blijven omscheppen in de wok. Vlak voor het serveren roer je de geraspte mozzarella erdoor. Bij deze smakelijke risotto kun je goed een salade eten als bijgerecht. Genoeg receptjes te vinden hier!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten