Onlangs maakte ik al appel kruimel cheesecake. Natuurlijk werd ik meteen nieuwsgierig of deze taart ook met ander fruit te maken was. Verder zit de variatie 'm in de noten want dit keer geen hazelnoten maar walnoten verwerkt in de bovenste kruimellaag.
Benodigdheden:
Vloeibare boter
250 gram bloem
125 gram kristalsuiker
200 gram roomboter
40 gram walnoten
500 gram kwark
100 gram witte basterdsuiker
1 zakje vanillesuiker
50 gram bloem
3 eieren
50 gram gesmolten roomboter
250 gram bosvruchten
50 gram witte basterdsuiker
Half zakje taartina
Poedersuiker
Eerst maak je een kruimeldeeg met de 250 gram bloem, 125 gram kristalsuiker en 200 gram roomboter in een mengkom. Dat doe je door middel van losjes kneden. Vet een springvorm in. Doe ongeveer 2/3 van het deeg erin. Duw het wat aan op de bodem en bekleedt de onderste helft van de zijkant. Zet de springvorm in de koelkast. Bij het deel van het kruimeldeeg wat over is, verkruimel je de walnoten in stukjes. In een schone kom doe je de kwark met de 100 gram basterdsuiker en de vanillesuiker. Met een garde mengen. 1 voor 1 de eieren erdoor doen. Zeef de 50 gram bloem erboven en mix er goed door. Smelt de 50 gram roomboter en roer dit door het kwarkmengsel. Nu haal je de springvorm uit de koelkast en giet je het kwarkmengsel erin. Maak glad met een spatel. Warm de oven voor op 175 graden. In een steelpan doe je de bosvruchten. Dat mogen gerust bosvruchten uit de diepvries zijn, dat is geen probleem. Doe de 50 gram basterdsuiker erbij. Breng aan de kook en laat zachtjes pruttelen. Het geheel wordt nu vrij vloeibaar. Daarom gebruik je een half zakje taartina om wat stevigheid te geven. Anders zou de taart te nat worden. Doe het taartina poeder in een bakje en neem wat van het vocht van de bosvruchten. Roer goed door zodat er geen klontjes meer zijn. Dit papje giet je bij de bosvruchten. Goed roeren en met een paar minuten mag het vuur uit. Laat eventjes wat afkoelen en giet dan de bosvruchten over de kwark laag. Als laatste gaat de kruimel laag erop. Deze taart moet wel een tijd in de oven. Na een uur vond ik 'm nog te zacht aanvoelen van binnen, dus ik heb de taart 75 minuten gebakken in de oven. Let wel op dat je kruimels niet te donker worden. Anders kun je de boel eventueel afdekken met aluminiumfolie in het laatste kwartier. Als de taart is afgekoeld, bestrooien met poedersuiker. Deze taart smaakt ook weer erg lekker net als die met appel. Aanrader!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten