Dit is een voorgerecht wat je ook zou kunnen gebruiken als borrelhapje. Helemaal lekker als je 'm dipt in een beetje knoflooksaus. Je hebt met dit recept ongeveer 8 stuks.
Nodig:
100 gram courgette
1 puntpaprika
75 gram Kempische ham
1 theelepel bruschetta kruiden
Paprikapoeder en peper
2 plakjes bladerdeeg
Beetje eigeel
Sesamzaadjes
Was de courgette en de puntpaprika. Het is de bedoeling om dunne repen te krijgen voor de twisters. Ik had een restant courgette dus ik moest een paar stukjes achter elkaar leggen. Het is makkelijker als je de courgette uit 1 stuk kunt snijden. Dan wikkel je makkelijker de ham en de bladerdeeg erom. Op een plakje Kempische ham (of een stuk ervan) leg je een reep courgette en een reep puntpaprika. Hierop strooi je wat paprikapoeder en peper. Verdeel ook de bruschetta kruiden erover. Laat de bladerdeeg ontdooien. Knip bladerdeeg in reepjes. Per plak maak je 8 reepjes. Plak steeds 2 reepjes aan elkaar. Leg eerst een bladerdeegreepje op je aanrecht (moet wel schoon zijn natuurlijk. Dan leg je de Kempische ham met inhoud met een hoek van 45 graden erop. Zo rol je het bladerdeeg eromheen. Leg de twister op een bakplaat, waarop je bakpapier hebt gelegd. Bestrijk het bladerdeeg met wat losgeklopt eigeel. Strooi hier sesamzaadjes naar smaak over. De oven mag voorverwarmd op 200 graden. In ongeveer 16 minuten is het geregeld en kun je snacken!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten