Dit Mexicaanse recept heeft net wat meer pit door pepertjes in de Thaise roerbakmix en de Fajita mix. Tegelijk zit er ook wat zoets in doordat je de kip marineert en doordat er mango toegevoegd is. Ik hou van die combinatie. Als je echt pittig eten gewend bent, vind je dit waarschijnlijk erg meevallen. Breng het dan gerust op smaak zoals jij dat wilt.
Nodig voor 4 personen:
500 gram kipfilet
2 tenen knoflook
1 eetlepel kipkruiden
1 eetlepel gembersiroop
2 eetlepels honing
2 eetlepels woksaus sweet chili
400 gram Thaise roerbakmix
Halve courgette
1 avocado
1 eetlepel citroensap
100 gram mango
Vloeibare boter
Fajita mix met 100 ml water
1 bakje Boursin cuisine
50 ml kookroom light
6 wraps
100 gram geraspte mozzarella
Je start met het snijden of knippen van de kipfilet in kleine stukjes. Strooi de kipkruiden erover. Pers de knoflook erboven. Voeg nu de woksaus, honing en gembersiroop toe en hussel alles goed om. Laat de kipfilet minstens een kwartier marineren. Snij hierna de courgette en mango in stukjes. Schil de avocado, snij in stukjes en besprenkel met citroensap. Nu heb je alles klaarstaan. Doe wat vloeibare boter in een wok en in een grote ovenschaal om deze in te vetten. Bak de kipfilet in de wok. Achtereenvolgens gaan de courgette, Thaise roerbakmix en mango erbij. Steeds roeren natuurlijk. De avocado voeg je als laatste toe. Warm de oven voor op 200 graden. Meng de Fajita mix met het water en roer het door het mengsel. Na even pruttelen mag het vuur uit. In een kom meng je de Boursin cuisine met de kookroom. Doe 5 eetlepels van deze mix op de bodem van de ovenschaal. Doe in elke wrap wat van de vulling. Steek de wrap dicht met een prikker. Leg de wraps naast elkaar. Doe de Boursin kookroom over de wraps en eindig met de geraspte mozzarella. Na 20 tot 25 minuten in de oven, zijn de pittige kipwraps klaar. Lekker met een salade.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten