Variëren met appeltaart is leuk. Toch net steeds weer wat nieuws ervan weten te maken. Dat is ook dit keer weer gelukt!
Benodigdheden:
100 gram roomboter
100 gram witte basterdsuiker
175 gram zelfrijzend bakmeel
25 gram gemalen hazelnoten
Helft van 1 losgeklopt ei
3 appels
2 handperen
1 zakje vanillesuiker
1 eetlepel citroensap
2 eetlepel honing
1 eetlepel paneermeel
Vloeibare boter
Doe de boter, basterdsuiker en het zelfrijzend bakmeel met de helft van het losgeklopte ei in een mengkom. Kneed dit met schone handen tot een soepel deeg. Van dit deeg gebruik je 3/4 deel voor de bodem en de zijkanten. Eerst vet je met wat vloeibare boter een springvorm in (24 cm). Dan kun je het deeg erin kneden. 1/4 deel bewaar je voor de reepjes bovenop. Schil de appels en peren en snij ze in stukjes. Hierover het citroensap, de honing en vanillesuiker en hussel het geheel om. De helft van de gemalen hazelnoten gaat hier ook door. De rest gaat verspreid op de bodem. Warm de oven voor op 175 graden. De vulling mag op de bodem, maar laat het zo nodig eerst wat uitlekken. Anders wordt je bodem te zompig. Strooi een beetje paneermeel over de vulling. Rol van het restant deeg de reepjes om over de taart te verdelen in een ruitjes patroon. Omdat je nog wat losgeklopt ei over hebt, kun je mooi de reepjes bestrijken. Deze appel peren taart gaat 50 minuten in de oven.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten