Deze salade is een variatie op de traditionele Griekse salade met feta. Maar soms is het leuk om het een beetje anders te doen. Want eigenwijs mag ik graag zijn, ook op kook en bakgebied.
Dit is wat je nodig hebt voor 2 personen:
80 gram feta
Halve komkommer
12 kleine cherry tomaatjes
12 witte pitloze druiven
Halve puntpaprika
Paar plakjes serrano ham
1 theelepel bruschetta kruiden
Voor de dressing:
2 eetlepels olijfolie
1 eetlepel kruidenazijn
1 eetlepel knoflook koriander woksaus
1 theelepel gembersiroop
Dille
Knoflookpoeder
Was de komkommer, tomaatjes, paprika en druiven. Snij de komkommer en paprika in stukjes en de tomaatjes & druiven door midden. Doe in een mooie slakom. Snij de feta in blokjes. Trek de serrano ham in stukjes en verdeel over de salade. Strooi de bruschetta kruiden erover. Maak de dressing door alles met elkaar in een bakje te doen en goed te roeren. Serveer de dressing apart, dan kan iedereen zelf kiezen hoeveel hij wil gebruiken.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten