woensdag 1 februari 2017

Kaasstengels met knoflooksaus

Niet schrikken, deze kaasstengels zijn op de foto wat donker geworden. Dat komt omdat ik ze net wat te lang in de oven liet. Uiteraard heb ik dat in het recept meteen aangepast. De knoflooksaus die ik erbij had, kun je zelf ook maken. Je volgt dan eerst het recept voor het mayonaise maken. Als je dan vervolgens de helft van deze mayo neemt als het af is (kwestie van minuten echt!), doe je er nog een paar dingen bij.

Voor de knoflooksaus:
Helft van zelfgemaakte mayonaise
3 eetlepels magere kwark
3 tenen knoflook
1 theelepel gembersiroop
Peper

Voor de kaasstengels:
4 plakken bladerdeeg
4 theelepels Parmezaanse kaas
Paprikapoeder
Zeezout
Beetje losgeklopt eigeel

Laat de bladerdeeg ontdooien. Doe de oven vast aan op 200 graden. Knip of snij de bladerdeeg in reepjes. Maak zelf een keus hoe lang je de stengels wilt hebben. Klop het eigeel los. Bestrijk het bladerdeeg hiermee. Strooi hierover de Parmezaanse kaas. Ook wat paprikapoeder en zeezout erop en de stengels kunnen op het bakpapier (wat dan weer op de bakplaat ligt). Als jij deze kaasstengels nu 15 minuten in de oven doet, zien ze er mooier uit dan die op de foto. Halverwege kun je de stengels omdraaien zodat ze overal goed gaar zijn aan het eind. Lekker als snack of als voorgerechtje.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten